stokkig zijn | van harte

Peter Paul Doodkorte

waar 60 kruisjes nu
jouw jaren tellen
vieren wij het weten
dat het mooiste
steeds opnieuw begint

bedwelmend als liefde
geuren de bloemen
van jouw bestaan
die als vruchten rijpen
op het ouderend hout

dat vanaf nu de jaren
als de wijn daarvan
smaakvol in balans
zoet en zilt geladen
stokkig mogen zijn

laat als een goede wijn
na vandaag ook morgen
de dagen jou passie geven
tot het uitbundig te vieren
met en voor wie jij betekent

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 03-02-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Geschreven ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van een vriend.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘stokkig zijn | van harte’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.